Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Klik & Boek Vandaag je pcr-test!☝

Testen op corona in Meppel

testlocatie in Meppel

Als je milde klachten hebt die lijken op het coronavirus, is het verstandig om een coronatest af te laten nemen. Doordat een sneltest of PCR-test in Meppel te doen, weet je of je het coronavirus hebt of niet. Wanneer je woonachtig bent in Meppel, kan je op verschillende plekken terecht voor een testafspraak. Naast dat je in Meppel zelf kunt kijken, is het ook mogelijk om een testlocatie in Steenwijk te bezoeken.

Op welke locaties kan ik terecht?

Wil jij je laten testen op het coronavirus? Dan kun je terecht op verschillende locaties. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij:

  • Eekhorstweg 0 in Meppel 
  • Meppelerweg 32 in Steenwijk
  • Rieteweg 4 in Zwolle

Omdat er in deze steden minder inwoners wonen, heb je maar een aantal teststraten waar je terecht kunt voor een coronatest. Het is verstandig om je te laten testen wanneer je klachten hebt. 

Sneltest in Meppel aanvragen

Wanneer je geen tijd hebt om 48 uur te wachten op de test uitslag, kan je een sneltest kopen. De sneltest zijn speciaal gemaakt voor mensen die niet zo lang de tijd hebben om te wachten op hun uitslag. Wanneer je een sneltest in Meppel laat afnemen, zal je binnen 30 minuten weten of je het coronavirus hebt. Aan de sneltest in Meppel zitten wel kosten verbonden. Een sneltest kost namelijk 70 euro per stuk. Het zijn hoge kosten wanneer je een sneltest laat afnemen die niet per se nodig zijn.

Een PCR test in Meppel doen

Als je binnenkort op reis moet voor zaken, kan het voorkomen dat je een reisverklaring en een negatieve testuitslag moet laten zien in het buitenland. De PCR-test vakantie in Meppel is dan ideaal voor jou. Je kunt namelijk de PCR-testen verkrijgen met een reisverklaring. Je wordt dan getest en je krijgt een reisverklaring zodat je makkelijk naar het buitenland kunt zonder aangehouden te worden. Als je geen reisverklaring hebt, zal je het buitenland ook niet in mogen. 

Prijzen PCR coronatest met Non-COVID certificaat
☝Klik en Bestel Vandaag je coronatest!☝

De klachten van het coronavirus

Als je een coronatest in Meppel laat afnemen, is het van belang dat je de klachten hebt die overeenkomen met het coronavirus. Je hebt namelijk verschillende klachten die passen bij het coronavirus. Hierom is het ook van belang dat je je dan laat testen. De corona klachten zijn:

  • Keelpijn
  • Hoesten (droge hoest)
  • Verkouden
  • Loopneus
  • Hoofdpijn
  • Smaak of reuk verlies
  • Spierpijn

Wanneer je deze klachten hebt, is het verstandig om je te laten testen op het coronavirus. Als je ernstige klachten hebt zoals, ademhalingsproblemen, slapheid in het lichaam of druk op de borst, dan is het noodzakelijk om de dokter te bellen zodat de dokter kan beslissen wat je het beste kunt doen. Wanneer de klachten steeds erger worden, zal je opgenomen worden in het ziekenhuis. 

coronatest in Meppel

Ik ben negatief getest op het coronavirus

Als je negatief bent getest hoef je voor de meeste gevallen niet meer thuis te blijven. Je kunt dan uit quarantaine. Wanneer je negatief bent getest op het coronavirus, betekent dit dat je het coronavirus niet hebt. Als je nog wel klachten hebt, is het wel verstandig om uit de buurt te blijven van ouderen.

Voor de meeste gevallen hoef je niet thuis te blijven wanneer je negatief bent getest op het coronavirus. In sommige gevallen moet dit juist wel. Wanneer je nauw contact hebt gehad met een persoon die positief is getest op het coronavirus, is het van belang dat je 5 dagen in quarantaine gaat. Je moet je dan op dag 1 en 5 laten testen. Wanneer beide testen negatief zijn, kan je weer naar buiten. Dit komt doordat de kans dat je nog ziek wordt, klein is wanneer je dag 5 van de quarantaine voorbij bent. 

Is je huisgenoot nu positief getest op het coronavirus en jij negatief? Dan moet je ook in quarantaine en moet je in thuis isolatie. Wanneer je op dag 5 negatief wordt getest op het coronavirus dan mag je weer naar buiten. Kan je nu niet genoeg afstand bewaren van je positieve huisgenoot? Dan blijf je in quarantaine. Wanneer je positieve huisgenoot 24 uur klachtenvrij is, dan gaat voor jou de quarantaine opnieuw in. Ben je op dag 5 opnieuw negatief? Dan mag je uit quarantaine. 

Ik heb een positieve coronatest in Meppel gedaan, wat nu?

Als je positief wordt getest op het coronavirus, bijvoorbeeld bij de testlocatie in Staphorst of Meppel, is het van belang dat je 7 dagen in quarantaine gaat. Wanneer je na de 7 dagen 24 uur klachtenvrij bent, mag je naar buiten en hoef je niet meer in quarantaine. Ben je nog niet klachtenvrij? Dan verschuift de quarantaine per 24 uur op totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Als je weer naar buiten mag, is het wel verstandig om de komende 10 dagen uit de buurt te blijven bij oudere mensen. Zo weet je zeker dat je de kwetsbare groep niet besmet.