Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Klik & Boek Vandaag je pcr-test!☝

Een PCR-test of sneltest in Steenwijk

testlocatie in Steenwijk

Met klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting, is het verstandig om een coronatest bij een testlocatie in Steenwijk te doen. Doordat je een coronatest laat doen, weet je zo snel mogelijk of je andere mensen kunt besmetten met het virus. In kleine dorpen en steden zoals Steenwijk, heb je maar een aantal plekken waar je terecht kunt voor een coronatest. Bij deze teststraten kun je terecht voor verschillende testen. Zo kun je bij de testlocaties in Meppel en de testlocatie in Steenwijk terecht voor een antigeentest, een sneltest en een PCR-test. 

Op welke locatie kan ik terecht voor een coronatest?

In Steenwijk en de omgeving heb je meerdere plekken waar je je kunt laten testen. Je kunt je laten testen bij: 

  • Meppelerweg 32 in Steenwijk 
  • Eekhorstweg 0 in  Meppel 
  • Kamperweg 0 in Emmeloord 

Hoe kan ik een afspraak maken voor een coronatest in Steenwijk?

Een afspraak voor de testlocatie in Steenwijk dien je online of telefonisch te maken. Voor een normale coronatest, kun je terecht bij het landelijke nummer 0800-1202 of je kunt online een afspraak maken via www.coronatest.nl. Als je een corona sneltest of een PCR-test in Steenwijk wilt laten afnemen, kan je online een afspraak maken bij verschillende websites. Als je telefonisch een afspraak wilt maken, dien je je BSN nummer bij de hand te houden. Je BSN nummer kun je vinden op je ID, paspoort of rijbewijs. Als je online een afspraak wilt maken, gaat dit via je DigiD. Zorg er dus voor dat je de inloggegevens bij de hand houdt. Ook kun je makkelijk via de DigiD app een afspraak maken voor een coronatest in Steenwijk

Wat kost een sneltest in Steenwijk?

Heb je geen tijd om 48 uur te wachten op een corona uitslag? Dan kun je een sneltest kopen. Een corona sneltest in Steenwijk zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten uitslag hebt van de afgenomen test. Hierdoor kun je snel door met bijvoorbeeld je werk. Een corona sneltest kost 70 euro per stuk. Je kunt het beste een corona sneltest aanschaffen wanneer je naar het werk moet. Ook kan het voorkomen dat je werkgever wilt dat je een corona sneltest laat doen. Deze corona sneltest kun je dan laten vergoeden door je werkgever. Dit bespaart jou dan ook geld.

coronatest Steenwijk

Hoe werkt een sneltest in Steenwijk?

Een sneltest werkt precies hetzelfde als een normale coronatest bij de testlocatie in Steenwijk. Het staafje gaat namelijk je keel en neus in. Deze wordt dan op een staafje gelegd die binnen 30 minuten aangeeft of je het coronavirus hebt of niet. Het wattenstaafje dat in je neus en keel gaat, zal niet fijn voelen, maar pijnlijk zal het ook niet zijn. Na de test kun je gewoon naar huis en binnen een aantal minuten heb je de uitslag van de test. Als de testuitslag negatief is, kun je verder met het dagelijks leven. Is de testuitslag nu positief? Dan dien je 7 dagen in quarantaine te gaan en daarna minimaal 24 uur klachtenvrij te zijn. Voel je je na deze 7 dagen nog niet goed? Dan is het verplicht om je quarantaine met minimaal 24 uur te verlengen. Dit moet je volhouden tot je minimaal 24 uur echt klachtenvrij bent. Overigens is het ook belangrijk dat huisgenoten een coronatest in Havelte of in Steenwijk doen.

Prijzen PCR coronatest met Non-COVID certificaat
☝Klik en Bestel Vandaag je coronatest!☝